Αρχική Χωρίς κατηγορία Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών – 6η Γιορτή Χορού

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών – 6η Γιορτή Χορού

106
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Δελτίο τύπου Τρίκαλα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων έδωσε δυναμικό παρόν στο τριήμερο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών – 6ης Γιορτής Χορού, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Τρίκαλα από το Κέντρο Χορού «ΤΡΙΚΚΗ» από τις 30 Μαρτίου ως την 1 Απριλίου.
Με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση και παρουσίασε πασχαλινά έθιμα και χορούς από τον Νομό Πρέβεζας. Την παράσταση την αφιερώσαμε στον συμπατριώτη μας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κατάγεται από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας.
Πολυπληθής χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας εκπροσώπησε επάξια τόσο την Ήπειρο όσο και τον Δήμο Φυλής, σε ένα αντάμωμα 18 συλλόγων από όλη την Ελλάδα, το οποίο και παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογός μας τιμήθηκε στην επίσημη δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου, παρουσία 800 ανθρώπων για την συμμετοχή του από τον Δήμο Τρικάλων με ειδική αναφορά στο γεγονός ότι είναι ο πολυπληθέστερος σύλλογος σε μέλη στην Ελλάδα. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Ρούσσας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή των Ηπειρωτών στην πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου Φυλής, έναν Δήμο πολυπολιτισμικό, στον οποίο κατοικούν πάνω από 10.000 Ηπειρώτες.
Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του χορευτικού που επιβαρύνθηκαν τα έξοδα της αποστολής, αλλά και να τους δώσουμε πολλά συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνισή τους. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον χοροδιδάσκαλο του χορευτικού μας κ. Κώστα Μήτση για την οργάνωση της παρουσίας μας.
Ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίου Πρέβεζας για την παραχώρηση των νυφιάτικων γυναικείων φορεσιών, στην ιστοσελίδα «´Ολο Δυτικά» και τον Γρηγόρη Ζαφείρη, καθώς και στο ART TV που μας συντρόφευσαν αυτές τις ημέρες προκειμένου να καλύψουν τηλεοπτικά το συγκεκριμένο γεγονός ώστε να προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα.

Και να μην ξεχνάμε… η παράδοση είναι αυτή που γεφυρώνει τις πολιτιστικές κληρονομιές των τόπων και τους θιασώτες της και αυτήν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.